Sådan kan farver have betydning for dit hjem

26 oktober 2021
Steffen Hansen

advertorial

Farver kan have en stor effekt på os. Også mere end, hvad vi lige regner med. Der findes mange farver, der alle symboliserer noget forskelligt. Det kan være glæde, kærlighed eller sorg. Derfor er det vigtigt, at når du skal i gang med at male i dit hjem, at du finder de korrekte farver. Læs med i dette indlæg, hvor vi vil komme omkring hvor vigtig farven i dit hjem er. 

 

 

1. Tag farvehjulet med i beslutningen

Når du skal sammensætte farver i din stue eller soveværelset, så kan du overveje at tage farvehjulet med i dine beslutning. Med farvehjulet kan du finde komplementærfarverne, så du bedre kan kombinere farver på kryds og tværs, uden at det bryder totalt. I spisestuer eller din stue kan du overveje at finde farver, der skaber mere hjemlige og rolige associationer. Det kan være grønlige eller brunlige nuancer, som du skal vælge til det. Det samme skal du overveje i dit soveværelse. Her kan det være en god idé at vælge her en farve, der ikke er for hidsig eller frembrusende. Vælg derfor en farve, der kan gøre dig slappet og klar til natten. Det kan være friske pastelfarver eller neutrale basisfarver, som beige eller grå. 

 

2. Lyset i rummet

Ved at male dine vægge i bestemte farver, så kan du herigennem faktisk bidrage til ekstra lyskilder i dit hjem. Hvis du vælger en mørk farve til rummet, så kan du godt komme til at gøre rummet mindre at se på og det kan føles trængt. Derfor kan lysere farver hjælpe dig med at gøre din soveværelse større (eller i hvert fald få det til at føle sådan). Hvis du allerede har pæne lysindfald i din stue, så vil det være synd, hvis du ødelagde det med en forkert farve.

 

3. Spørg en professionel 

En professionel maler har stor erfaring inden for alle typer af maling. Han eller hun vil også vide, hvilke farver der komplimenterer med hinanden, og hvilke du bør undgå at blande sammen. Derfor kan du spørge din lokale maler Glostrup til råds om valg af maling, så du får skabt et hyggeligt hjem. 

Flere Nyheder