Sådan får du det rart i varmen

04 september 2021
Steffen Hansen

De fleste mennesker elsker sommer, sol og varme, og nyder at tage en fridag og tage på stranden, og spise is bagefter. Det kan være ret hårdt at okse rundt i varmen, så det er vigtigt at man husker at holde sig så meget i skyggen som muligt, samt drikke rigeligt med vand. Jo mere vi sveder jo mere vand skal vi drikke, men ikke på en gang – drik stille og roligt, så virker det bedre. Vil du vide mere om hvordan man køle af på en varm sommerdag, så læs med her.

Hold gardinerne lukket

Hvis har gardiner, så lade være med at trække dem fra om morgenen, hvis du ved at det bliver en rigtig varm da. Lad dem i stedet være trukket for, da de i løbet af dagen holder solens ude, og derfor forhindre at rummet varmer om og bliver ulideligt at være i. Det er virkelig rart at komme hjem til en kølig lejlighed efter en hel dag ude i solen.

Sørg for at drikker masser af kolde drikke

Du skal altid huske at drikke vand, men især i varmen er det vigtigt at holde væskebalancen ved lige. Sørg derfor at drikke masser af vand, og drik også gerne en kold sodavand eller to. Det kan være kedeligt kun at drikke vand, så sørg for at få en smule sukker oveni i alt vandet.

Invester i en ventilator

En af de bedste midler mod varmen er ventilation, som kan både køle rummet og dig selv ned, når varmen er værst. Ventilation hjælper med at blæse den kolde luft rundt i lokalet, så det er med til at holde lejligheden eller huset kølig. Husk, hvis det er varmt om natten også, så sørg for at vend ventilatoren så den ikke står og peger direkte på dig, da den kolde luft kan føre til en forkølelse.

Flere Nyheder