Lær dit barn at cykle med babyudstyr

Kan du selv huske scenariet, fra da du var lille?

Når du langt om længe havde opgraderet din cykeloplevelse fra de mange støttehjul til at skulle begive dig op på en tohjulet cykel for første gang og lære at holde balancen.

Det kunne være en nervepirrende oplevelse med både styrt og knubs til følge, når ens far eller mor slap den provisoriske støttestang, der var monteret bag på ens nye cykel.

Men langt om længe lærte man at holde balancen og cykle korrekt, og så har man aldrig glemt det siden.

Det hænger blandt andet sammen med, at man fik en positiv oplevelse af at sidde på lignende cykeludstyr, da man var endnu mindre, hvilket blandt andet kunne være en trehjulet cykel.

Den slags var med til, at man fik en god fornemmelse for, hvordan man skulle håndtere den slags mekanik.

Nu om dage er der kommet endnu flere cykel-remedier til, så man kan lære at gebærde sig på cykellignende udstyr allerede fra de helt små ben af.

Det er såkaldte balancecykler, som selv helt små babyer kan lære at sidde på og få den gode oplevelse med at have hele fire hjul under sig.

Her er der ingen fare for, at barnet kan vælte med cyklen, da denne konstruktion er lavet til sikker leg, og så kan hjulene dreje rundt i mange retninger, så barnet kan bevæge sig rundt blandt hjemmets fire vægge med stor sikkerhed til følge.

Senere kan man opgradere til en såkaldt løbecykel med tre hjul, der minder meget om en trehjulet cykel, men som stadig kan bruges indenfor, og før man har set sig om, så cykler ens barn rundt udenfor på en rigtig cykel.

Danmark er en stor cykelnation, og den slags skal vi indpode i vores kommende generationer, da det er til gavn for miljøet at cykle.