Kan du selv foretage asset management?

For lige at hive sådan et højtravende begreb ned på jorden, så drejer asset management sig hverken om noget farligt eller uartigt.

Hvis du ligefrem er virksomheds- eller firma-ejer, så er dette aspekt med asset management faktisk virkelig vigtigt for, at din virksomhed på længere sigt overlever.

Så hvad drejer det sig om?

Jo, hvis du for eksempel er en virksomhed i Danmark, så vil du have brug for asset management denmark for at holde styr på, hvad der er aktiver og udgifter i din forretning.

Det er lidt overordnet og forsimplet forklaret, og en regnskabsafdeling kan jo tage sig af den del, mener du.

Den slags kan de til en vis grænse, for de kan jo kun tage sig af det statiske arbejde med at bogføre de ting, de bliver sat til at udføre, der oftest beror sig på salg af varer, ydelser eller andet, der skaber omsætning i din forretning.

Til denne forretning har du uden tvivl lagt en strategi og forretningsmodel for, hvordan du vil gøre det, kommunikere dit brand ud og så – selvfølgelig – håbe på, at din virksomhed vokser sig stor, erobrer markedsandele og bliver måske blandt de førende på markedet.

Men hvis alle virksomhedsejere kunne regne den formular ud nu, så var alle virksomheder rige og havde succes. 

Sådan ser virkeligheden jo sjældent ud.

Og ofte ejer en chef gode evner til at sælge en vare, brande sig og kommunikere udadtil, men alt det med investering, langsigtede strategier og fordelingen af goderne og afvikling af aspekter, der ikke er rentable, er ikke altid der, hvor man sætter de største kræfter ind selv.

Faktisk taler nogle mennesker hele uddannelser i asset management, så de netop kan hjælpe firmaejere med, hvordan de skal fremtidssikre sig og tænke langsigtet.

Så kan man hyre erfarne personer ind til at rådgive om dette, så man ikke skal bruge al ens vågne tid på dette område, men fokusere på det, man er god til i ens virksomhed.