Ja, du skal have besøg af skorstensfejeren!

17 oktober 2022
Camilla Sørensen

editorial

I denne artikel skal vi kigge nærmere på skorstensfejere – hvad de kan hjælpe med, og om det overhovedet er aktuelt at bruge dem i Danmark.

Der er mange myter om skorstensfejere, men vi gør vores bedste for at give et nuanceret billede af dette fag. Vi anbefaler også en dygtig skorstensfejer – nemlig http://skorstensfejerflemming.dk/, hvor du kan få den hjælp, du eventuelt har brug for.

Hvordan kan skorstensfejeren hjælpe?

Skorstensfejere kan hjælpe med mange ting. De skal selvfølgelig rense skorstenen, så den ikke bliver tilstoppet af skidt og skimmelsvamp. Men en skorstensfejer kan også kontrollere skorstenen for eventuelle skader eller revner, som kan være farlige for dit hus. Det er desuden lovpligtigt i Danmark at få skorstensfejet en gang om året – men det anbefales ofte at gøre det oftere, alt efter skorstenstypen og hvilket brændsel man benytter.

skorstensfejer

Så skal skorstensfejeren komme ofte? Det afhænger altså af skorstenens type og brændsel – men det er en god idé at få skorstensfejeren til at kontrollere skorstenen mindst en gang om året, for at sikre, at den fungerer optimalt.

Er der lovkrav til skorstensfejere i Danmark?

Ja, skorstensfejerne skal være uddannede og have et skorstensfejerbevis. Det skal også være skorstensfejeren, der skal feje skorstenen – man må ikke selv prøve at pudse skorstenen med børster eller andet udstyr.

Vi håber, du nu har fået svar på dine spørgsmål om skorstensfejere – og at du ved, hvordan de kan hjælpe og hvor ofte de skal komme forbi. Og husk – skulle du have brug for en dygtig skorstensfejer, så anbefaler vi skorstensfejerflemming.dk.

Her får du en skorsten i topform! , og det er noget, enhver boligejer med skorsten burde ønske sig.

God fornøjelse med projektet; hvis du springer skorstensfejningen over, risikerer du, at det bliver endnu dyrere at få hjælp på den lange bane.

Flere Nyheder