Gå til reumatolog når kroppen gør knuder

05 august 2022
admin

editorial

Har du ubehag i ryggen, kroppen eller muskuloskeletale gener? Du bør søge hjælp – i første omgang hos din praktiserende læge. Hvis han eller hun mener, at det er hensigtsmæssigt, kan du blive henvist til en specialist. Dette vil ofte være en reumatolog.

Hvad er en reumatolog?

En reumatolog er en speciallæge, der vurderer og behandler smerter og funktionstab i bevægeapparatet. Han eller hun behandler også bindevævssygdomme, inflammatoriske sygdomme og reumatiske sygdomme. Reumatologer er ofte uddannet i sportsmedicin og ultralydsafbildning af bevægeapparatet.

Hvad kan du forvente under en reumatologisk konsultation?

Lægen vil optage din sygehistorie – også kaldet anamnese – og derefter foretage en fysisk undersøgelse af din krop. Dette kan omfatte blodprøver, røntgenbilleder eller scanninger. Målet er at identificere årsagen til dine symptomer, så der kan opstilles en passende behandlingsplan.

reumatolog

Hvad er reumatologi for en størrelse?

Reumatologi er studiet af leddegigt og lignende sygdomme. Den omfatter undersøgelse og behandling af bindevævssygdomme, reumatiske sygdomme – såsom reumatoid arthritis og slidgigt – eller belastningsskader, der er opstået i forbindelse med arbejde eller sport, såsom funktionstab som følge af led-, muskel- og rygsmerter.

Hvornår har jeg brug for hjælp fra en reumatolog?

Hvis du oplever noget af det følgende, kan det være på tide at søge hjælp hos en reumatolog:

– Rygsmerter, der ikke forsvinder med hvile eller håndkøbsmedicin

– Ledsmerter, der er alvorlige eller varer i mere end et par uger

– Morgenstivhed, der varer i mere end en time

– Tab af bevægelsesfrihed i et led

– Reumatoide knuder (knuder) under huden

– Udmattelse eller feber uden nogen anden åbenlys årsag

Dette er blot nogle af de symptomer, der kan indikere et behov for at opsøge en reumatolog. Hvis du oplever nogle af disse symptomer, skal du bestille en tid hos din praktiserende læge. Han eller hun vil kunne henvise dig til en dygtig reumatolog. Find din lokale reumatolog i Farum på reumatologiklinikken.dk.

Flere Nyheder