Er du venner med en misbruger?

09 juni 2022
Steffen Pedersen

advertorial

Det er svært at se en ven kæmpe med misbrug. Du kan føle dig hjælpeløs, frustreret og endda vred. Men det er vigtigt at huske, at din ven er syg og har brug for din støtte. I dette indlæg kommer vi med nogle forskellige eksempler på, hvad du kan gøre for at hjælpe. 

Misbrugscenter

Gode råd til dig der har en relation til en misbruger

– Uddan dig selv om afhængighed og helbredelse. Jo mere du ved, jo bedre rustet vil du være til at hjælpe din ven.

– Tilbyd følelsesmæssig støtte. Lad din ven vide, at  du er der for ham eller hende, uanset hvad der sker. Lyt uden at dømme og giv opmuntring.

– Hjælp med praktiske ting. Hvis din ven forsøger at komme sig, kan du tilbyde at hjælpe med ting som indkøb eller børnepasning. Det kan fjerne noget af stressen og gøre det lettere for dem at holde sig på sporet.

– Vær tålmodig. Afvænning er en lang og vanskelig proces, så du skal ikke forvente mirakler fra den ene dag til den anden. Prøv at være forstående, hvis der er tilbageslag undervejs.

– Sidst, men ikke mindst, skal du huske, at du ikke kan tvinge nogen til at få hjælp. Det skal være deres egen beslutning og de vil have hjælp eller ej. Det eneste du kan gøre er at være der for dem og give dem styrken de har brug for, til at tage de første skridt på vejen mod bedring.

Sådan finder du hjælp

Hvis din ven har besluttet sig for at søge hjælp, kan det være en god idé at vide hvor man starter. Her er der en række forskellige muligheder, såsom at søge hjælp hos lægen eller ringe til et Misbrugscenter.

Hvis du vil vide mere, kan du altid gå på internettet og søge information på egen hånd.

Ved at huske på disse tips, er du med garanti bedre rustet til at hjælpe din ven eller veninde.

Flere Nyheder