Babyudstyr til at holde balancen

Kan du huske det fra din egen barndom?

Scenen, hvor din far havde bundet en pind fast til bagenden på din tohjulede cykel, mens du alligevel febrilsk forsøgt at finde dig til rette i sædet på cyklen og placere fødderne korrekt på pedalerne, hvorefter han skubbede dig frem, og du håbede, han ikke slap pinden?

Sådan er mange af os nok opvokset med at lære at cykle med mere eller mindre varierede resultater til følge.

Men måske var det en idé at lære at holde balancen allerede fra en tidlig alder?

Vi mener selvfølgelig ikke, at du skal påmontere dit unge barn på en hurtig, tohjulet cykel med mange gear på og gennemgå ovenstående scenarie på villavejene.

Her mener vi ganske enkelt, at der nu om dage er opfundet remedier, der gør, at barnet allerede fra en helt ung alder kan begynde at føle sig fortrolig med at holde balancen.

Balanceevnen er jo noget af det vigtigste for barnet til at gå fra at lære at kravle til at stå, gå og sidenhen måske cykle – og nogle ender jo med at blive akrobater og kunne balancere på en line!

Men der findes ting såsom balancecykler, der er med til, at barnet fra næsten helt spæd lærer at føle sig komfortabel med udstyr, der bevæger sig, men hvor barnet kan lære via fejltagelser og dertilhørende forståelse at balancere på sådan en balancecykel.

Det er godt for hjerneaktiviteten at blive udfordret og selv skulle finde frem til en løsning til at begå sig på sådan en balancecykel.

Disse balancecykler kan ligne alt fra velkendte trehjulede cykler til cykler, der har fire hjul, så balancen er nogenlunde sikret, så længe aktiviteten blive foretaget under opsyn fra en voksen.

Senere kan man så vælge sammen med barnet at opgradere til skateboard, rulleskøjter og løbehjul, som barnet blive ældre og endnu mere fortrolig med at holde balancen.